[...] kilograma. Znam takie dziwne reakcje organizmu. Drastycznie spadł mi poziom nawodnienia organizmu (chyba trochę zapomniałem o temperaturze za oknem) ale to nie znaczy, że wody brak. Zobaczymy jutro albo pojutrze. Dzisiaj się trochę zmęczę. Wyciskanie, podrzuty, pompki - cały trening. Muszę wygoić te łapy. Potem 15 minut dobrego - mam nadzieję [...]
[...] drenaz limfatyczny wspomaga odprowadzenie ( wydalenie ) go z organizmu. I jak juz pisalem kiedys, pod zadnym pozore zbyt mocne chlodzenie, lepiej robic oklady z zimnej wody np. moze byc tez dodana Arnika ( nie wiem czy tak samo to sie w polsce nazywa) wspomaga zniwelowas zapalenie oraz odprowadzenie krwiaka. ( Wlewamy zimnej wody ok 17-20 [...]
[...] Polepszacze: > solarium - to mówi samo za siebie - lepszy paker opalony niż > blady jak ściana. Solarka to podstawa > przed planowanym wyjściem na plażę nie pij wody (najlepiej > dzień wcześniej). Skóra się obkurczy i uwypukli mięśnie. Nie próbowałem i nie zamierzam. > Naucz się słów: "glutamina", [...]
W takim razie wprowadzam te małe zmiany w misce i zaczynam więcej wody wypijać. No a dziś z sauny skorzystam :-)) 23 września 2012 DT - bieg 1h 135b 80t 180ww suplementy: d3, kurkuma, magnez - robię przerwę od o3 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/5dc08183059f4543a0f45c2ac2e602cd.png TRENING rozgrzewka bieg: czas: 51min dystans: 7,5km średnia prędkość: [...]
Czwartek dzisiejszy dzień sponsoruje --> Droga do piekieł }:-(:-D 4 obwody 15 * burpee 15* swing KB 16kg 10* burpee 10* przysiad z wyskokiem 5* burpee 5*snatch na rękę, hantla 10kg (łacznie 10 pow) CZAS: 15min 35sek poprzednio 16min 58sek jest progres 8-) obawialam sie dzis, czy ta wytrzymka to dobry pomysl, bo w zwiazku z nadchodzacym i [...]
[...] trzyma wszystko. Ale teraz jestem leniwy i próbuję zgrillować kurczaka na patelni, tak, żeby odbił się ten wzorek :). Kaszę gryczaną gotowałem na patelni w minimalnej ilości wody, tak żeby wszystko wsiąkło. Naprawdę smakuje lepiej, nie mówiąc już o tym, że na bank jest bardziej wartościowa od tej wygotowanej w garnku pełnym wody. Dzisiaj znowu [...]
[...] poczuje intensywny zapach wanilii, niestety trochę chemiczny. Po spróbowaniu samego prochu pomyślałem ze smak tego białka jest slaby. Nasypałem 40g białka do 200ml zimnej wody. Po dosłownie kilku ruchach wszystko się rozmieszało, zero piany itp. No i czas na degustacje, tutaj mile zaskoczenie. Mimo tego ze zapach oraz smak samego prochu jest [...]
[...] Sprawnego jak Lampart i zamierzam techniki mobilizacyjne czerpać właśnie z niej. Po krótkim, 30-minutowym treningu prysznic, zimny. Nie wiem jaka była temperatura wody ale zdecydowanie zimniejsza niż ta której do tej pory używałem i stałem w brodziku trochę dłużej. Czas mogę mierzyć, temperaturę też, takim termometrem dziecięcym. Mam [...]
Avari ,jezeli chodzi o taki zageszczony mąko to: najpeirw podsmazasz mieso na jakiejs tam oliwie,dodajesz cebulke i podlewasz bulionem(250ml.,goracej wody+kostka rosolowa),czekasz az wszystko bedzie miekkie,wtedy do kubka wlewasz kilka lyzek tego wywaru z patelni oraz lyzke mąki (robisz tak zeby nei zrobili sie kluchy z tej maki),mieszasz to w [...]
[...] zamiar ją jeść co dziennie np. na redukcji to gotowana zdrowsza, ja np gotowane to tylko piersi jadam kroje w kawałki obsypuje ziołami odstawiam na 30 min i na 15 do wrzącej wody, reszty części kury to gotowanej nie lubię, możesz jeszcze piec, brat kiedyś robił nadziewał kurczaka na słoik z wodą albo butelkę po piwie lub z piwem i do piekarnika [...]
Grrubas, a właśnie że sposób gotowania mięsa i produktów zawierających skrobię jest istotny - większość białek jest rozpuszczalna w wodzie; a co do ryżu to poczytaj sobie o indeksie pęcznienia skrobi...no chyba, że chodzło o gotowanie rosołu z kury to jak najbardziej mięcho do zimnej wody
pierś z kurczaka w przyprawach, w worek i buch do piekarnika, fajne soczyste akurat na kanapki;p a jak chcesz gotować to nie bedzie aż tak super na kanapkach smakowac jedynie z jakimś sosem, i jak będziesz miał zamiar gotować mięso to pamiętaj aby wrzucić do wrzącej wody
Jeśli chodzi o bulion z kostki to wrzucasz kostkę do zimnej wody i to tyle :). Czekasz, aż się zagotuje. Choć mimo wszystko, jeśli masz więcej czasu, polecałbym wrzucić włoszczyznę do garnka, zalać zimną wodą i na 1,5h na ogień z tym. Następnie doprawiasz, warzywa sobie zostawiasz na później, a wywar w sam raz.
Ja rozpuszczam łyżeczkę żelatyny w ok 40-50ml gorącej wody i dodaję do białka podczas mieszania. Po kilku chwilach z płynu robi się coś na kształt budyniu. A ile mniej wiecej białka dajesz do tego?
Killaz006 masz zamiar ugotować pierś obtoczyć w panierce i podsmażyć? Czy po prostu chodzi Ci o to ze wyjmujesz z wody i chcesz podsmażyć jak tak to ok ale robienie panierki nie wiem po co. Piłka http://www.sfd.pl/Ser_topiony_z_twarogu-t869300.html Fighter jw łustsze mięso, lub pierś do tego warzywka polane olejem lnianym. Lub po prostu zjedz [...]
soso mozesz zrobić do mięs samemu czosnek,cebula,zioła,przyprawy jakie lubisz ja daję dużo curry i zioła prowansalskie a zagęszczasz taki sos łyżeczka od herbaty(czasami wystarczy pół zależy ile sosu) skrobi ziemniaczanej,rozpuszczasz ją w połowie szklanki wody i dolewasz do sosu,zagotujesz i masz sos.
[...] slodko , chlopaki kupcie sobie 1kg. na allegro na probe, bardzo zdrowe ziarno i bardzo smaczne w dodatku proste w obsludze. Ja gotuje 1/2 szklanki komosy ryzowej na szklanke wody z mlekiem,jak napecznieje dodaje starte jablko,orzechy wloskie,cynamon i miod. Smakuje jak " rozciapana" szarlotka, pysznosci,mozna z bananem,rodzynkami,sezamem itd. [...]
czosnek,cebula,curry plus zioła jakie lubisz cebulę z czosnkiem lekko przesmaż do tego przyprwy pogotuj kilka minut w szklance wody rozrób 1 czubatą łyzeczkę skrobi ziemniaczanej dolej do tego sosu pogotuj z minutkę i si
Jak się robi szejka z odżywki? Dodaje się porcję tej odżywki białkowej i szklanke wody/mleka do szejkera? Słuchajcie, jak moge przygotować indyka / pierś z kurczaka przy redukcji? obecnie smażę na oliwie z oliwek, jednak duszenie i pieczenia też może być dobre, niestety nie bardzo wiem jak się do tego zabrać ^^. Ja zazwyczaj przygotowuje na [...]
Jak chce Ci się bawić to z kukurydzianej robiłem mniejwiecej szkl mąki kukur, z 1/3 szkl mąki pszennej i ok pół szklanki gorącej wody+szczypta soli. Wyrabiasz ciasto aż osiągnie "elastyczność", wkładasz np do folii i do lodówki na jakiś czas, a póżniej wałek i patelnia.